Entretenimiento

Abel Resende Telez//
Transvaal met 3-2 langs SNL

Spelmoment uit de wedstrijd Transvaal tegen SNL. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBOTransvaal heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). In het Andre Kamperveenstadion werd met 3-2 gewonnen van SNL om de strijd om de vierde plek op de ranglijst. Goals kwamen van Carlos da Silva, Debola Akoela en Ronaldo Kembel. Renzo Akrosi en Kembel (autogoal) maakten tegengoals voor de voetballende militairen.

Transvaal was ongetwijfeld de bovenliggende ploeg. Zij maakten goed gebruik van de numerieke meerderheid die zij vanaf de tiende minuut hadden, nadat SNL -goalie Ernesto Franklin de rode kaart kreeg na een overtreding op Da Silva buiten het strafschopgebied. Het lichte veldoverwicht konden zij echter niet uitbuiten, waardoor de ruststand slechts 1-0 was.

Abel Resende

Na rust bouwde de Transvaal de score uit naar 3-0 en leek een makkelijke avond tegemoet te gaan. Niks bleek minder waar want SNL kwam sterk terug. Het was topscorer Akrosi die de achtervolging inzette; 1-3. Een autogoal van Kembel gaf  SNL nog meer hoop op een beter resultaat; 2-3. SNL bleef daarna beuken, maar kon de stand echter niet gelijk trekken.

Abel Resende PDVSA